Puur natuur voor hond en kat

Sinds kort vindt in onze webshop ook de homeopathische producten van het merk PUUR. Het merk PUUR gelooft in de focus op gezondheid in plaats van focus op ziekte. In sommige gevallen is homeopathie hier geschikt voor. Het basisprincipe van homeopathie is ‘het gelijke met het gelijksoortige genezen’. Een homeopathisch middel wekt volgens deze definitie bij een gezond dier dezelfde symptomen op als die waaraan het zieke dier lijdt.

Ook middelen uit de fytotherapie maken deel uit van het assortiment van onze dierapotheker. Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd, omdat de middelen planten (of delen van planten) als actieve ingrediënten bevatten. Fytotherapeutische middelen kunnen ook homeopathisch zijn, maar dit is niet per definitie het geval.

Reguliere recept plichtige diergeneesmiddelen mogen uitsluitend verstrekt worden door de dierenarts. Deze zijn om die reden niet te verkrijgen bij een regulier shop voor natuurlijke diervoeding. Online kan je alleen homeopathische middelen, geneesproducten, voeding en supplementen verkrijgen. Voor dit soort producten en onder andere dus de producten van PUUR kun je bij wallisdiervoeding terecht.

Bij twijfel, ga langs de dierenarts

Het is belangrijk dat het bezoek aan de dierenarts nooit vervangen wordt door een vorm van zelfmedicatie. Er zijn weliswaar geneesproducten en supplementen te bestellen, maar doe dit altijd op advies van een dierenarts. Wij adviseren iedere dierenliefhebber daarom altijd om bij twijfel langs de dierenarts te gaan. Ook voor geneesmiddelen die uitsluitend op recept verkrijgbaar zijn verwijzen wij je graag door naar een dierenarts. Deze kan na uitgebreid onderzoek bepalen welke medicijnen geschikt zijn voor jouw dier.

Paard, hond en kat

Het merk PUUR staat als dierapotheker vooral bekend om de geneesproducten voor paarden, honden en katten. PUUR vindt dat er altijd veel te vertellen en te leren valt over de gezondheid en gedrag van onze geliefde dieren. Om diezelfde reden deelt Wallis diervoeding graag kennis over aandoeningen en ziektes bij honden en katten. Bovendien verstrekken wij informatie over welke natuurlijke ingrediënten het zelf-genezend vermogen van het dier kunnen ondersteunen.

Uiteraard vervangt de informatie die wij verstrekken niet het advies van een dierenarts. Raadpleeg altijd een dierenarts als je twijfels hebt of je zorgen maakt. Als je daarna je meer wilt weten over de homeopathische middelen, adviseren we je graag of we verwijzen je door naar websites waar je meer informatie kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *